sâmbătă, 30 octombrie 2010

Halloween

Ştim cu toţii că de Halloween casele părăsite şi castelele sunt cele mai periculoase locuri, sunt pline de fantome, scheleţi, vampiri şi frankenşteini. Ţi-e frică?

Halloween-ul este considerat momentul în care spiritele pot lua legătura cu lumea fizică şi magia este cea mai puternica.
Noaptea de 31 octombrie, copiii se costumează în monştri, vrăjitoare, monştri, fantome, lilieci, dracula şi o gramadă de dovleci, mumii şi alţi zombi, colindand pe la uşi după bomboane a devenit tradiţie, tinerii au adoptat benevol Halloween-ul pentru o noapte de distracţie cu altă coloratură. 
În prezent, cele mai obişnuite activităţi cu ocazia acestei sărbători sunt purtarea costumelor de Halloween  şi colindatul pe la case. Conform tradiţiei, cînd o persoană îţi deschide uşa în seara de 31 octombrie îi sunt puse la dispoziţie doua alternative: fie dai de buna voie bomboane celor care au venit la uşa fie aceştia au dreptul să-i facă o farsă.
Sărbatoarea cu specific american reprezintă totodată un bun prilej de a-ţi pune mintea la contribuţie spre a confecţiona cel mai înfricoşător sau cel mai trăsnit costum, unii îşi fac apariţia călare pe mături, alţii poartă tricouri pătate cu pastă roşie, avînd cuţite în relief, veşminte de vrăjitoare sau de zombii. Cu toţii însa îşi aplică un machiaj strident în care predomină negrul, ce marchează diabolicul şi roşul pe post de sînge. Unghiile lungi, vopsite în negru, dinţii falşi  ce aduc cu ai vampirilor, părul dezlanat şi veşmintele tăiate şi zdrenţuite fac cu toatele parte din recuzita studenţeasca proprie Halloween-ului.
La finalul sărbătorii, bilanţul este pozitiv: tinerii s-au distrat pe cinste.Un comentariu:

Jammie x3 spunea...

Buna Andreea :) .... Din intamplare, ma uitam la niste poze cu dovlecei si mi'a aparut blog'ul tau ;) .. si ma intrebam cum ai pus tema si floricelele care cad. Ma intereseaza pentru ca am si eu un blog : http://www.aruncoprivire.blogspot.com si mai vroiam sa stiu si daca exista '' alte forme cazatoare '' ... gen : stelute, fluturi etc. :)

Trimiteți un comentariu