joi, 13 ianuarie 2011

Plugusorul meu!!!

Aho Aho
Părinţi, Bunici, ascultaţi ce zic aici
Am venit la colindat şi-avem multe de urat
Stăm aici cu mic cu mare, să vă facem o urare
Prin omătul de pe cale, Anul Nou vine agale
I-am trimis vorbă să vină, să v-aduă în pumni lumină
Fericire, sănătate, de iubire s-aveţi parte
Lîngă brad, pe lîngă foc, să vă umple de noroc
Şi sunaţi din zurgălăi,
Hăăăi, hăi hăi!!!
La anul şi mulţi, mulţi ani fericiţi!!!
2011


miercuri, 12 ianuarie 2011

Pluguşorul

Urarea cu plugul, Pluguşorul cum i se spune în popor, este un străvechi obicei, sărbătorit pe 13 ianuarie, care se practică şi azi, mai cu seama în Moldova, în ajunul Anului Nou, în multe locuri, ceata de urători formată din copii, spre seară de doi pîna la douăzeci de flăcăi, pleacă din casă în casă să ureze cu Pluguşorul sau să "hăiască", cum se spune în Moldova, datinile cele mai vechi şi mai frumoase, ce s-a păstrat şi se păstrează încă pîna în ziua de azi,  în pocnet amarnic de harapnic sau bici, în sunet de talancă sau clopoţei, ca şi în muget de buhai, colindătorul îşi deapănă urarea îndemnîndu-şi amicii cu refrenul: "Ia mînaţi măi,/ Hăi,hăi ". După urări , gospodinele îi răsplătesc cu mere, covrigi, nuci sau bani.
Cum am facut şi eu în pozele de mai jos


sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Un An Nou fericit!!!

  Magia sărbătorilor de iarnă, ne învăluie aducîndu-ne aminte, ca... să iubim... să iertăm... să zîmbim... să ne exprimăm... să ne relaxăm... să acceptăm un compliment... să fim înţelegători cu noi înşine şi cu alţii... să ne amintim întotdeauna că nu suntem singuri... să renunţăm la ce nu ne place... să îndeplinim promisiuni... să sperăm că ceea ce ne dorim se v-a îndeplini... să fim generoşi  şi să le spunem celor dragi cît de mult îi iubim şi să le aducem bucurii.
  E cumpăna dintre ani! Să ne amintim cu placere de toate împlinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase şi cu încredere de tot ce nu am reuşit!
  Sărbători Fericite! Un An Nou plin de bucurii şi împliniri, pace în suflet, bucurii fără margini, sănătate cît cuprinde!
 La mulţi ani!


La 12 noaptea nu îţi vei pierde pantoful asemeni Cenuşăresei, DAR VINE NOUL AN!