vineri, 31 decembrie 2010

Celor dragi!!!

 Scumpii noştri,
  Fie ca sărbătorile de iarna să vă aducă linişte, căldură şi armonie în suflet! 
 Să vă deschide-ţi inima în noaptea dintre ani, să lăsaţi bucuria unui nou început să vă pătrundă în suflet, să  păşiţi cu speranţă şi încredere şi să nu uitaţi că cineva se gîndeşte în miez de noapte la fiecare  dintre voi şi vă dorim toată fericirea din lume! Anul care vine să vă aducă speranţa unui nou început, energia necesară pentru a vă împlini toate obiectivele, înţelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care vi le oferă şi să aveţi mereu lîngă voi pe acel cineva care să vă facă să zîmbiţi!!! Fie ca bucuriile şi gîndurile frumoase ale prezentului să devina amintirile frumoase ale viitorului, Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbători să vă însoţeasca pe tot parcursul anului ce va urma!
La mulţi ani!!!
Cu multa dragoste, Familia Novac!!!

miercuri, 29 decembrie 2010

Superstiţii de Revelion!!!

- nu se mănîncă carne de pasăre, pentru că se spune că aceasta scurma şi aruncă norocul departe de casa
- nu se strînge masa din noaptea de revelion pentru ca anul să fie îmbelşugat
- nu se trece în noul an cu datorii, pentru că se spune că persoana care are de restitui bani aşa va fi tot restul lunilor
- nu trebuie să fii certat cu nimeni, spunîndu-se că altfel duşmănia se va păstra tot anul
- nu e bine să plîngi în prima zi a anului
- e semn rau să spargi ceva în noaptea de Anul Nou
- e semn rău dacă strănuţi în noaptea de Anul Nou
- nu se arunca nimic din casă în prima zi de An Nou, nici măcar gunoiul
- nu se spală nimic ţn prima zi a noului an

Credinte de Anul Nou
- e bine să ţii bani în mînă la miezul nopţii, pentru că îţi va merge bine cu banii tot anul (trebuie să ai bani în bunzunar, mai ales noi)
- e bine să îţi ţii iubita de mînă: îţi va merge bine cu dragostea tot anul
- dacă ţii paharul în mînă, va fi un an vesel
- e bine să ai pe masa de Anul Nou crenguţe de vîsc
- primul aliment care trebuie mîncat în Noul An trebuie să fie preparat din peşte
- aduce noroc să mănînci carne de porc sau linte de Anul Nou
- e bine să îmbraci ceva roşu în noaptea de revelion
- dorinţa pusă la miezul nopţii de revelion are toate şansele să se împlinească
- trebuie lăsată o lumină aprinsă în casă pînă la zi pentru un an nou luminos
- se spune că persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, iar persoanele brunete aduc noroc, astfel ca e bine ca prima dată în noul an pragul casei să fie trecut de un bărbat cu părul negru
- femeile nemăritate, dacă împrumută o verighetă şi o poartă de Anul Nou pe al treilea deget de la mînă stîngă, îşi pot visa viitorul soţ
- trebuie îmbrăcată o haină nouă în prima zi din an

luni, 27 decembrie 2010

Sărbători fericite!!!

Sărbători fericite alături de cei dragi!!!






joi, 23 decembrie 2010

Dragă, Moş Crăciun


Dragă, Moş Crăciun
Vreau să-ţi mulţumesc frumos că mi-ai găsit scrisoarea de anul trecut şi mi-ai adus cadourile dorite, să ştii că am rugat-o pe mami să mă ajute să-ţi scriu şi anul acesta o scrisoare mică, în care ţi-am promis că anul acesta a să fiu mai cuminte, că sunt deja mare şi înţelegătoare, vreau să-ţi spun că, am început să învăţ literele şi la anul am să-ţi scriu singurică.
Aaaa....am uitat să-ţi spun despre ce imi doresc, dragă Moşule, vreau să te rog să  aduci muuultă sănătate mie şi celor dragi şi pace pentru toată lumea, mai vreau un puzzle cu Mica Sirena, un ruj  de culoare roz şi muuulte dulciuri.
 Sper că nu-ţi cer prea multe şi că merit cadourile cerute! Dacă ai şi tu careva dorinţe poţi să-mi laşi şi tu o scrisorică, am să o rog pe mami să mi-o citească.
Te iubesc, Moş Crăciun!

Cu drag, Andreea!!!

  

Scrisoare pentru Moş Crăciun!!!

Pentru noi copiii, Moş Crăciun nu este doar personajul suprareal care ne aduce cadourile mult visate, ci şi cel care ştie tot ce am facut de-a lungul anului şi în faţa căruia trebuie să dăm explicaţii de ce nu am ascultat de părinţi sau nu am fost destul de atenţi la grădiniţă, sau nu am luat note bune la şcoală, sau nu am mîncat tot din farfurie şi muuuulte alte năzdrăvănii... Te întrebi cum reuşeşte să afle Moşul despre ce face fiecare copil, păi uite că, spiriduşii  Moşului, te-au urmărit tot anul de la geam şi îi spunea Moşului în fiecare zi despre succesele sau năzdrăvăniile tale, pentru ca Moşul, mai apoi sa decidă dacă meriţi să primeşti daruri de Crăciun sau nu. Tot în scrisoarea către Moşul, copilaşii îi scriu despre ce cadouri vor să primească, este un moment foarte bun ca în  preajma sărbătorilor de iarna să îi promitem Moşului că o "să reparăm  lucrurile mai puţin bune care s-au întîmplat cu noi". Astfel, scrisoarea  pe care o scriem şi îi spunem Moşului tot ce ne dorim şi că ai promitem că anul viitor a să fim mai buni, o lăsam la geam  şi  Moşul decide, dacă  ia  scrisoarea, atunci  va veni cu daruri, iar dacă dimineaţa scrisoarea este încă la geam, atunci... v-a trebui, ca anul care vine să fim mai buni şi poate ne aduce atunci darurile dorite...


luni, 13 decembrie 2010

La mulţi ani, Îngeraş!!!

Îţi spunem la mulţi ani, scumpul nostru, Îngeraş, îţi dorim să fii sănătoasă, să creşti mare, fericită, norocoasă, împlinită. Pentru noi eşti un vis devenit realitate, fiindcă ne-ai învăţat să ne descoperim, ne-ai învăţat să fim părinţi adevăraţi, să fim prietenii cei mai buni pentru tine, să fim mai răbdători cu noi înşine, în primul rînd, ne-ai învăţat să ne jucam din nou, ca un copil, ai umplut golul, care numai un copil poate să o facă, cu zîmbetul tău, cu inocenţa ta, cu nelipsitele şotii, care, uneori sunt atît de frumoase.  Să creşti mare, pui mic!!!
La mulţi ani şi te iubim mult-mult
Cu dragoste, mami şi tati!!!

duminică, 12 decembrie 2010

La mulţi ani, sf. Andrei!!!

Le urez tuturor ce suntem numiţi Andreea sau Andrei, la mulţi ani cu ziua numelui... să fiţi fericiţi, sănătoşi, liniştiţi, iubiţi şi ca numele să ne poarte noroc, că doar avem nume de sfînt... o zi minunată tuturor!!!

vineri, 10 decembrie 2010

La mulţi ani, Săgetător-ul nostru!!!

   Cu sau fără ninsoare, a venit timpul cînd cei dragi, îţi spunem un sincer La mulţi ani!
 Îţi dorim sănătate, fericire, bucurii nemărginite, idei cît mai trăsnite, daaaar... nu îţi dorim  îndeplinirea tuturor viselor, ci îţi dorim să ai puterea de a le face faţa atunci cînd se vor împlini şi te vor bucura din plin! Toate visele şi toate speranţele să se adune şi să îţi lumineze calea în viaţă, să îţi creezi o lume a ta în care să te simţi fericit şi iubit. Lumea creată este numai a ta, trebuie doar să dai iubire iubirii şi atunci toate şi în toate se vor rezolva!  
    Să ai parte de tot ce e mai bun în viaţa!
    O zi unica, 12 luni de fericire, 52 de săptămîni de linişte, 365 de zile de dragoste, 8760 de ore de noroc, 525600 de min de succes, 31536000 secunde de bucurie, toata viaţa lîngă persoana iubită!!!
La mulţi ani, Victorash şi te iubiiiiiiiiiiim!!!!


Bucuria vine chiar şi din lucruri mărunte, Liniştea vine din suflet!!!

marți, 7 decembrie 2010

Pomul de Crăciun

Totul  începe odată cu sosirea lunii decembrie.Cu toţii considerăm această lună, ca fiind una destinată cadourilor, sărbătorii şi a bucuriei. Bradul de Crăciun este ornamentul cel mai important al sărbătorilor de iarna. Acesta este decorat de obicei cu beteală, panglici, luminiţe, globuri şi să nu uităm niciodată de cel mai important element al decoraţiilor: steaua din vîrf. Acesta este simbolul drumului Fecioarei Maria spre iesle. Atunci cînd se împodobeşte bradul, în majoritatea familiilor se obişnuieşte ca toţi membrii să fie prezenţi. În acest fel, buna dispoziţie este garantată, iar Crăciunul v-a fi mai mult decît o sărbătoare. Cu cît bradul este mai luminat şi mai decorat, cu atît emană mai multă căldură în sufletele celor ce îl privesc în seara de ajun, nerăbdători în aşteptarea moşului. Cu ocazia sărbătorilor din acest an propuneţi-vă să aveţi în case cel mai frumos simbol al iernilor petrecute în mijlocul celor dragi şi nu rataţi momentul împodobirii bradului...
Ne ramîne doar să-l aşteptăm pe Moş... să fim mai buni, mai umani şi mai generoşi cu noi şi cu cei din jurul nostru!!!
 Sărbători Fericite!





duminică, 5 decembrie 2010

Moş Nicolae

În noaptea de 5 spre 6 decembrie se spune că Moş Nicolae vine pe la geamuri şi vede care copii dorm cuminţi şi care sunt mai puţin cuminţi, mai neascultători şi mai leneşi.  Pentru cei cuminţi Moşul,  le va aduce după ce aceştia vor adormi, dulciuri şi jucării,  pe care le va lăsa în ghetuţele lustruite cu grijă de copii, iar pentru cei care nu au fost cuminţi şi nu au ascultat de parinţi le v-a lăsa doar cîte o nuieluşă pentru a le aminti că e posibil să primească o eventuală pedeapsă dacă vor fi neascultători şi obraznici în continuare.
Deosebirea dintre Moş Crăciun şi Moş Nicolae este aceea că Moş Nicolae nu se arată niciodată copiilor şi acesta doar aşteaptă pînă copiii adorm şi apoi se furişează pentru a le lăsa darurile.